Identiteetin ja pääsynhallinta (IAM)
Sisältökappaleet
Text
Digitaalinen identiteetti tarkoitti ennen samaa kuin organisaation sisäinen käyttäjä. Yritysten nykypäivän toimintaympäristöissä tyypillisiä ovat kuitenkin hybridiarkkitehtuurit, joissa yhdistyvät eri palveluntarjoajien tuottamat pilvipalvelut ja erilaiset paikalliset ratkaisut, julkiset sovellukset ja SaaS-ratkaisut.
Tämä lisää dynaamisemman, digitaalisten identiteettien ja tietoturvan ympärille rakentuvan arkkitehtuurin kysyntää. Digimaailmassa organisaation omien käyttäjien hallinnointi ei enää riitä, vaan digitaalisten identiteettien hallintaratkaisussa on huomioitava myös kumppanit, asiakkaat ja kansalaiset. Eikä siinä vielä kaikki – kysymys ei ole pelkästään käyttäjistä. Esineiden internetin (IoT) ja ohjelmistorobotiikan (Robotic Process Automation, RPA) yleistyessä meidän on tuettava ihmisiä, laitteita ja koodia yhtenäisellä tavalla yhdessä ja samassa järjestelmässä.
Nopeus avainasemassa
Monet käyttäjien hallinnan ja valmistelun haasteista liittyvät nopeuteen. Tilien ja käyttöoikeuksien luominen vie aikaa ja on usein tehotonta työtä, erilaisiin muutoksiin ja muutospyyntöjen käsittelyyn kuluvasta ajasta puhumattakaan. Jäsentelemättömien rutiinien ehkä haavoittuvin vaihe on niiden järjestelmien ja käyttäjien poistaminen, jotka eivät enää kuulu organisaatioon. Sekä yrityksen perehdytysstrategian että poistumisstrategian onkin oltava vuorenvarma. IAM-asiantuntijamme neuvovat ja tukevat teitä resurssien hallinta- ja ylläpitosuunnitelman laadinnassa aina datasta käyttöoikeuksiin.
Kokemuksemme mukaan teknologia ei yksin riitä. Strategian ja hallinnointiratkaisun laadinta ja ymmärtäminen sekä prosessihallinnan käytännöt ovat onnistuneen identiteetin ja pääsynhallinnan ratkaisun avainelementtejä. Nopeus on IAM-ratkaisussa avainasemassa. Digitaalinen muutos etenee vauhdilla, ja Enfon asiantuntijat ovat valmiita varmistamaan, että digitaalisia identiteettejä voi luoda, muokata ja poistaa käytöstä aina tarpeen mukaan ja että niihin suhtaudutaan arvonsa mukaisesti: arvoa tuottavina resursseina.